Krisztina

40, közgazdász

Tündi, hálás a szívem, hogy megismertelek, hálás vagyok az együtt töltött időért. Bár az én “felébredésem” közel 5 évvel ezelőtt kezdődött, és korábban még nem kértem coach segítségét, köszönöm Neked ezt az új tapasztalást, köszönöm a megerősítéseket. Hiszem, és vallom, hogy véletlenek nincsenek, az elmúlt 8 hónap volt az az elérkezett idő, amikor nekünk találkozni és együtt munkálkodni ‘kellett’. 

Számomra mindig kihívás volt az egyensúlyt megtalálni, nem elveszni a részletekben, kiegyensúlyozottan és önmagammal harmóniában élni. Mindig is görcsösen kerestem az utat, azt az esszenciát, ami én vagyok, amiért értékes és különleges vagyok. 

A segítségeddel Tündi, mindezekben megnyugvásra leltem. A bensőséges és elgondolkodtató beszélgetések, a megválaszolandó kérdések által közelebb kerültem önmagamhoz, jobban megismertem énemet, meg tudtam válaszolni és elfogadni a miérteket. A maximalizmusomból lejjebb adtam, a megfelelési kényszer, állandó pörgés és görcsösség oldódni kezdett, önértékelésem a helyére billent és kiegyensúlyozottabb lettem

Mára már nem keresem, Érzem, hogy Úton Vagyok

Megtanultam figyelni az érzéseimre, gondolataimra, megállítani és átformálni azokat, ha szükséges. Tündi, a coaching során megerősítettél abban is, hogy “flow”-ban lenni, nyitott szívvel élni, kulcs az úton maradáshoz, ahol az újabb és újabb jelek bukkannak majd fel. A ‘hogyan tovább’ jelei. Köszönöm lelkiismeretes munkádat és mindig aktuális útmutatásaidat, odaadásodat, segítőkészségedet, önzetlen figyelmedet és nem utolsó sorban szeretetedet, amivel körbevettél beszélgetéseink során.

Munkálkodás magunkon egy életre szóló, felelősségteljes feladat, folyamatos fejlődés és tapasztalás. Hiszen a legtöbb, amit a világnak adhatunk, ha valódi, szeretetteljes önmagunkat adjuk. Tündi, Te mindehhez segítséget tudsz nyújtani az embereknek, áldás kísérje munkádat!

Miután lediplomáztam úgy éreztem, hogy el vagyok veszve és nem tudtam merre menjek tovább, az volt az érzésem, hogy nem ezt szeretném csinálni és rájöttem, hogy elvesztettem önmagam, nem tudtam mit akarok csinálni az életben.

Ekkor ötlött fel bennem a gondolat, hogy egy life coach segíthetne és így találkoztam Tündével, amiért nagyon hálás vagyok. Már az első találkozás alkalmával tudtam, hogy ő az én emberem, de csak később értettem meg hogy mennyire.

A Tündével való foglalkozások során sokkal többet értem el, mint remélni mertem volna. Úgy vélem, hogy rengeteget fejlődtem, mint ember az elmúlt 3 hónap folyamán. Sokat tanultam önmagamról, a személyiségemről és Tünde segített kitűzni a céljaimat a jövőre nézve. A segítségével rájöttem és megbirkóztam a félelmemmel, hogy kövessem az álmaimat. Tünde akkor adott nekem útmutatást amikor azt éreztem, hogy teljesen el vagyok veszve. Ő motivált arra, hogy a félelmeim ellenére kezdjek el tervezni és elérni azokat a dolgokat, amiket szeretnék és amikre szükségem van.  A coaching folyamán jobban megismertem önmagamat és hogy mivel is szeretek igazán foglalkozni. De nem csak ezt nyertem a Tündével töltött idő folyamán, hanem megtanultam felismerni az érzelmeimet, tanultam arról hogyan ismerjem fel mások érzéseit és esetlegesen mi lenne a legjobb módja a konfliktuskezelésnek. Ez nem csak a mindennapi életben fog előrébb segíteni, hanem akár a szakmai körökben is.

Tündével nagyon egyszerű volt együtt dolgozni; és humora és szeretetteljes személyisége megkönnyítette, hogy teljesen megnyíljak neki. Minden alkalommal megteremtette a bizalom körét. Csak hálás lehetek neki az együtt töltött időért és bele sem szeretnék gondolni igazán hol lennék, ha nem találkoztam volna Tündével. Nélküle még mindig abban a spirálban őrlődnék, hogy mit is kezdjek az életemmel és mi legyen a következő lépés. Az együtt töltött órák nélkül még mindig ott állnék, hogy megkérdőjelezem az összes döntésemet és nem tudom ki is vagyok én. Az ő kitartó támogatása és segítsége még a találkozókat követően is folyamatosan érkezett, volt, hogy délután kaptam tőle üzenetet, ami előrébb vitt az utamon és végig motivált.

 A Tündével való munkát ajánlom mindenkinek, aki úgy érzi változásra van szüksége, nem tudja igazán mit kellene tennie akár szakmai vagy magánéleti ügyekben és azoknak is, akik jobb vezetőkké szeretnének válni.

Enikő

24, építőmérnök / világutazó

Csilla

37, eladó

Tündét pont akkor sodorta az életembe a sors,mikor megfogalmazódott bennem,hogy változtatni szeretnék az életemen,de éreztem,hogy egyedül nem fog menni,külső segítségre lesz szükségem.

A legjobb barátnőm ajánlotta Tündét,akinek segítségét azért kértem,mert nem volt rendben az önbizalmam és a fiammal való kapcsolatom sem.

Kicsit nehezen indult a dolog, mert bátortalan és bizonytalan voltam, de Tünde kedvessége és türelme hamar feloldotta kétségeimet.Nagyon tetszett,hogy nem megmondta mit csináljak, hanem próbált rávezetni dolgokra kérdésekkel, feladatokkal vagy saját életéből merített példákkal.

Szép lassan elkezdtem jobban megérteni magam, a viselkedésem. Rájöttem,hogy én vagyok a felelős a dolgaimért életem minden területén. Tudatosabb lettem, nyitottabb.Újra elkezdtem olvasni,főleg önfejlesztéssel kapcsolatos könyveket.
Nagyon jó volt,hogy bármikor,bármivel fordulhattam Tündihez segítségért, ha elakadtam.

Rájöttem mennyire fontos a jó kommunikáció mind a fiammal való kapcsolatomban, mind a párkapcsolatomban.
Ugyan van még mit tanulom magamról,van még hova fejlődnöm, de sokat változtam, fejlődtem abban az időszakban míg Tündével dolgoztunk. Türelmesebb, megértőbb és nyitottabb lettem. Szóval lényegében a gondolkodásom, látásmódom változott Tündével való 1, 5 éves munka alatt.

Tündét ajánlom minden olyan embernek aki változtatni szeretne az életén és segítségre van szüksége önismereti útjához.
Tünde kedvessége,türelme, szeretete és segíteni akarása átsegít sok mindenen.

Köszönöm még egyszer a mai délutánt. Nagyrészt a Te hatásodra, vettem a bátorságot és miután felértem Budapestre, felhívtam a szüleimet. 150-es pulzussal a torkomban vettem fel a telefont, levegőt alig kaptam, de végül elmondtam nekik mindazt amikről beszélgettünk.

Sok minden szóba került, de a lényege a mondandómnak az volt, hogy látom és elfogadom azt, ahogy ők tekintik a világot, de próbáljanak meg engem is elfogadni, a hibáimmal együtt (lsd. pl. órakattogás stb.) Az eredmény egész meglepő volt: édesapám azt mondta hogy nagyot nőttem a szemében, és hogy szerinte közelebb kerültünk ezzel egymáshoz, azáltal hogy képes voltam nyitni és felnőttként elmondani mindazt, ami zavar. Nem tudom hogy tényleg eljutott-e hozzájuk a gondolat. Nem tudom h lesz-e ennek bármi hatása, mindenesetre tényleg köszönöm Tünde, roppant hálás vagyok. Ha nem beszélgetünk ma délután akkor szerintem ezt a lépést nem teszem meg és minden marad a régiben. Úgyhogy légy szíves folytasd ezt a coaching dolgot, én támogatlak!

Tünde személyében egy igazán odaadó coach-ot ismertem meg. A beszélgetéseink mindig tanulságosak voltak. Amikor valamilyen elakadással szembesültem – legyen az magánéleti vagy szakmai jellegű -, Tünde mindig segített feloldani ezeket, más megvilágításba helyezni őket. A közös munka alatt sok mindent felismertem magammal kapcsolatban, ezáltal sokat fejlődtem emberileg. Jobban ki tudok most már állni magamért bizonyos dolgokban, ez Tünde nélkül nem biztos, hogy sikerült volna. Végtelen türelemmel és empátiával bír, rögtön ráérez a másik ember problémáira, nehézségeire. Bátran ajánlom őt bárkinek, aki valamilyen elakadással küzd az életben.

László

Barbara

22, tanuló

Nagyon sok kérdésem volt az élettel/ az életemmel kapcsolatosan, de eddig nem tudtam merre induljak, hol kaphatnék rá választ?

Erről a lehetőségről egy kedves ismerősömtől hallottam, és jó szívvel ajánlotta Tündét, mert nagyon jó ember, és ő majd segítségemre lesz, a pályaválasztásomat illetően.

Nem bántam meg, hogy felhívtam és meg ismertem Tündét, mivel a coaching által olyat adott nekem, amit szerintem vagy nagyon későn, vagy talán soha nem kapok az élettől meg.

Első sorban családi problémával fordultam Tündéhez, nem jöttem ki jól a szüleimmel, így magammal sem, és ez korlátozta a lehetőségeimet is az életben. Eleinte nem hittem, hogy bizonyos dolgokban ő jobban tudja, hogy mit kellene tennem azért, hogy jobb legyen nekem, de úgy gondoltam, hogy ha már itt vagyunk, megpróbálom, elvégre ő a szakember, biztosan érti a dolgát és tényleg meg mutatta, hogy mi a jó nekem.

A coaching során nagyon sok kérdésemre választ kaptam tőle, vagy az ő rávezetésével magamtól. Jobb viszonyba kerültem a családommal, a barátaimmal, a környezetemmel és végre saját magammal is.

Tündével nagyon jó, kellemes és szívmelengető volt együtt dolgozni, nagyon sok energiát, és pozitív visszajelzéseket kaptam tőle, ami ösztönzött valami jobb felé, mert volt valaki, aki meghallgat, kedves, segítőkész, és nem éreztette azt, hogy én csak a munkája vagyok. Most már úgy érzem, hogy tisztában vagyok azzal hogy hova tartok, mit akarok elérni, és jó úton vagyok.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, korosztálytól függetlenül, mert egy életre szóló ismeretség lesz a jutalma, mely nem csak egy barátságot jelent, hanem önismeretet is.
Neki köszönhetem, hogy jobban rá látok a dolgokra, ezáltal a saját kezemben van az életem, tudatosabban cselekszem és élek mint eddig, és nyitottabb lettem a világ dolgaira.

A pályaválasztás kapcsán kerültem be a coach programba, a cél az volt, hogy megtudjam, melyik szakma passzolna hozzám igazán. Ti is biztosan töltöttetek már ki “Melyik szakma illik hozzám”, vagy “Most kiderül, miben vagy a legjobb”, és hasonló című teszteket, de most ne ezekre gondoljatok, itt ennél többről van szó.

A Tündével való beszélgetések során sikerült jobban megismernem magam, az erősségeimet, és azokat a tulajdonságaimat, amiket még fejlesztenem kell (nem rossz tulajdonságok, hanem fejlesztendők, ezt is tőle tanultam). Arra is rávezetett, hogy ezeket hogyan tehetem jobbá, hogy hozhatom ki magamból a legjobbat. Nem csak a pályaorientációval kapcsolatban kaptam választ a kérdéseimre, hanem például magánéleti területen is fejlődtem, megtanultam könnyebben kezelni a problémáim, pozitívabban állni a dolgokhoz, elfogadni saját magam, illetve másokat, és kapcsolatokat is könnyebben tudok azóta kialakítani.

Kitti

17, tanuló

András

18, gimnazista

Tünde! Köszönöm a közösen eltöltött órákat. Igaz, hogy az elején pályaválasztási tanácsokért fordultam hozzád, de az együtt való munka során rádöbbentem arra, hogy a tanácsaid nemcsak a pályaválasztásban, hanem az életemben is jelentős segítség.

Végre sikerült elfogadnom magam, és ragaszkodni az álmaimhoz, hogy megvalósíthassam. Sikerült az életemet más irányba állítani, és kezembe venni az irányítást. Nagyon sokat jelentett számomra, hogy részt vehettem a coaching-ban, és hasznos tanácsokkal láttál\látsz el.

Örülök, hogy megismerhettelek és számíthatok rád. Kedves és megértő személyiséged motivált a közös munka során, melyben rájöttem, hogy nem csak te dolgozol értem, hanem én is magamért. Érzékelhető változáson mentem keresztül, nyitottabbá váltam az ismerőseim szerint is. Köszönöm a segítségedet!

Tündével egy önismereti workshopon találkoztam először. Már foglalkoztam korábban is önismerettel, így várakozással telve mentem el a workshopra, majd az egyéni coachingra. Itt végül bebizonyosodott, hogy megérte.

A beszélgetésekkel, a feladatokkal sokat kaptam. Magamhoz, és magamról. Előbújt még a mélyről, olyan gondolat, érzés, amiről korábban azt hittem, hogy már sikerült rendezni. És kissé összezavarodtam, de hamarosan a segítő kérdésekkel, és tanácsokkal tisztázódtak bennem az érzések. Jobb kedéllyel, és pozitívabb érzésekkel indulok tovább az úton. Ismét magam mögött hagyva kételyeket, és bizonytalanságot. De viszek magammal felismert feladatokat, és reményeket, munkát, festőállványt. Így szép. Ezekkel szép és teljes az élet.

Anett

32, tanár

Erika

37, természetgyőgyász

Dràga Tünde! Életem egyik legmeghatàrozóbb időszakàban talàltam ràd, amikor vàlaszúthoz érkeztem a munkàmmal kapcsolatban és döntenem kellett a tovàbbiakról.

A coaching soràn a segítő, elfogadó, nyitott és tàmogató légkörben az egész vilàgom megvàltozott. A személyiséged, az ahogyan hozzààllsz a megoldandó feladatokhoz, de úgy érzem legfőképpen az önazonossàgod az, ami nekem a legnagyobb erőt és bàtorsàgot adta ahhoz, hogy kimondjam, hogy mit is amit szenvedélyesen szerettem mindig és amit a tovàbbiakban is szeretnék.

A legnagyobb felismerésem az volt, amikor ezt leírtam és kimondtam. Ezzel elkezdtem felvàllalni magamat önmagam és màsok előtt is. Ezutàn szép lassan elindultam, hogy megvalósítsák az àlmaimat. Felmondtak az addigi munkàmat és elkezdtem azzal foglalkozni, amit hivatàsomnak nevezek.

Ez Tünde, a coaching és művészetteràpia nélkül nem lenne vagy ki tudja mikor realizàlódna. Szeretettel ajànlom a Tündével való munkàt azoknak, akik hajlandóak abba a bizonyos tükörbe belenézni és azt làtni ami ott van, és akarnak erőfeszítéseket tenni azért, hogy vàltozzanak, vàltoztassanak helyzetekben, és meg is teszik az első lépéseket. Azoknak is ajànlom, akik szeretnek csoportban dolgozni, hiszen tapasztaltam, hogy mekkora ereje van. Nagyon szépen köszönöm az elfogadàst, a bizalmat és a szívvel-lélekkel való tàmogatàst!

Tündi hálásan köszönöm a közös munkánkat és hogy a Budapest Nyíregyháza távolságot is megugrottuk a SKYPE segítségével

Komplex, többrétegű és mélységű több életterületet érintő kérdéskörrel érkeztem meg. Elakadásaim leginkább abban voltak/vannak, hogy feszítettek a vágyaim és a céljaim (hivatás és magánélet területén) és éreztem az érzést, hogy lépnem kell, csak nem tudtam nem láttam a mikéntjeit. Tündi figyelmével, fókuszáltságával és a feltett kérdéseinek segítségével az együtt átbeszélt helyzetekkel, világos lépéseket látok a céljaim és a vágyaim tekintetében. Segített abban, hogy ne csak álmodozzak, hanem mit és hogyan tegyek azért, hogy elérjem azt amire vágyom és mindent élvezettel és szeretettel tegyem.

Tündi hozzáértése, szakmai felkészültsége, visszacsatolásai, életszeretete, nyitottsága, bizalma, humora és szeretetteljes személyisége is hozzájárult a közös munkánk eredményeihez. Ajánlom  annak, aki szeretné megélni, milyen saját útra lépve élni az életét mert tényleg van ilyen és ehhez bátran ajánlom Őt mint kísérőt ezen az úton.

Évi

37, termékmenedzser

Rachel

30, designer

Ami miatt Tünde jutott eszembe azonnal, mikor fordulóponthoz ért az életem és úgy éreztem most vagy soha, de segítségre van szükségem az az, hogy az egyik véletlen találkozásunk során világossá vált számomra, hogy amit a múltban átélt, abban élek én, és nagyon nem akarom már ezt folytatni.

Megrekedt az életem mind párkapcsolati téren, mind a munkámban. Nagyon fontos volt, hogy egy már  tapasztalt coach-al, emberrel tudjak beszélni, hogy magyaráznom se kelljen és értse amiről beszélek. Ez igy is volt, ami nagyon megnyugtatott.

Az első alkalom előtt már nagyon nehéz volt a létezés mentálisan. Tudtam mit akarok, de fogalmam sem volt hogyan jutok egyről a kettőre. Tünde hihetetlen empatikus hozzáállasa és a mindig nyugodt és higgadt jelenléte segített, hogy feloldódjak a beszélgetés alatt. Azóta minden egyes beszélgetés során egyre könnyedebben beszélek, és jönnek fel olyan mélyen gyökerező problémák, amiket sosem hittem volna. Ezek a problémák viszont Tünde szakértelmével és tudásával már a felismerés után gyorsan a helyükre kerülnek.ű

Mióta együtt dolgozunk rengeteg változás történt az életemben (messzire költöztem, távol mindenkitől, munkát és élő helyet váltottam), amiket Tünde nélkül nem tudtam volna helyükön kezelni és valószínűleg visszaszaladtam volna a meddő eddigi életembe. Szerencsére online is tudtuk folytatni a coachingot, ami számomra ugyanolyan jól működik, mint személyesen.

Mióta együtt dolgozunk sokat nőtt az önismeretem és megtanultam figyelni az érzelmeimre, es kezelni őket, hogy ne azok befolyásolják a döntéseimet, vagy ne az aktuális érzelmem nyomja rá a bélyeget az egész napomra. Hálás vagyok, hogy megismertem Tündét, nélküle még mindig ott lennék, ahol már régóta nem akarok. Érzem, hogy elindultam a lejtő aljáról felfelé, szépen fokozatosan, türelmesen.
Életem legjobb döntését hoztam meg akkor, mikor felhívtam őt telefonon és meghallgatta a problémámat, amivel évek óta küzdök és elkezdtük a közös munkát. Mint embert és mint szakembert tekintve is a legjobb helyre kerültem.

Azért fordultam Tündéhez, mert szükségem volt arra, hogy külső szempontból, vagyis a közvetlen környezetem visszajelzésein és a saját magammal kapcsolatos szubjektív meglátásaimon túlmenően is rálássak az életemre és a személyiségemre.

Tünde azon felül, hogy kitűnő munkát végzett e téren, számos érdekes és hasznos módszerrel tudott szolgálni a beszélgetéseink során feltáruló hibák és öntudatlan szokások felszámolására. Megértő és támogató partnerre leltem benne a belső munkámhoz ,mely segített zárkózottságom és önkritikám enyhíteni. Mindemellett nagy érdemének tartom, hogy ügyesen és éles-látóan – nagy adag tapintattal és együttérzéssel – világít rá azokra az élethelyzetekre és személyiségjegyekre, amelyekkel kapcsolatban az ember nem teljesen őszinte önmagához, és amikkel dolgoznia kell.

Ezek az olykor fájdalmas, de nélkülözhetetlen felismerések azok, amik nélkül nincs előrehaladás, és ennek szükségességére hívja fel a figyelmet lankadatlan következetességgel azok számára, akik a benső fejlődésüket komolyan gondolják.

Összességében tudatosabb, felelősségteljesebb személynek élem meg magam, mióta ismerhetem. Jobban átlátom, értem és kezelem az érzéseimet. Tisztábban látom a jövőmet, céljaimat és azt, miképpen juthatok el hozzájuk. Már nem csak gondolkozom, hanem teszem is értük. Megerősítést nyertem abban, hogy a változás lehetséges!

G.J.

30,-

Megnézem jobban a szolgáltatásokat